Ett barn är på väg upp för en klättervägg.
Foto: Philip Liljenberg

Äventyr för stora och små

I Halland finns äventyr för hela familjen. Ta med barnen på får-safari eller höghöjdsbana högt upp bland träden. Testa äventyrlig hinderbana, åk zipline, rodel eller lär er mer om djur och natur på naturum Fjärås Bräcka.

Skrivet av Lisa Söderholm
Lisa Söderholm Redaktör och friluftsälskare

Mini-zoo & äventyrsbana i Vallarnas friluftsområde

En kort promenad från Falkenberg centrum ligger Vallarnas friluftsområde. Förutom en stor lekplats, parkourpark och fina förutsättningar för skateboard finns här också ett mini-zoo och äventyrsbana som är extra populär hos de mindre barnen. På Vallarnas mini-zoo kan du hälsa på höns, getter och grisar och inte långt därifrån ligger den äventyrliga hinderbanan där stockar och stubbar skapar spännande äventyr i fin natur.

Ett barn balanserar på en stock.
I Vallarnas friluftspark ligger en äventyrsbana där barnen kan utmana sig själva och varandra med att balansera på stockar och stubbar.Foto: Destination Falkenberg

Höghöjdsbanan Ullared

Höghöjdsbanan mitt i Ullared, är fullt av lianer, hinder, nät och klätterväggar. Att de ligger högt upp bland trädkronorna gör att det kittlar lite extra i magen.

En person klättrar uppe bland träden.
I Ullared ligger HöghöjdsbananFoto: Destination Falkenberg

Kungsbyggets Äventyrspark i Laholm

Mitt på Hallandsås ligger Kungsbygget Äventyrspark där du kan testa sommarrodel, zipline och Bungy Rocket. Adreanlin, hög höjd och snabb fart kombineras och blir ett spännande stopp för hela familjen.

En person i solglasögon och gul hjälm flyger fram i zipline. Han sträcker ut armarna i luften och ser ut över den gröna skogen.
Flyg fram i Kungabyggets Zipline.

Naturum Fjärås bräcka

På Naturum lär du dig mer om djur och natur och ofta arrangeras spännande temadagar för barn. Här är också perfekt för lättare vandring i makalös natur uppe på Fjärås Bräcka som skapades av inlandsisen för nästan 15 000 år sedan.

Solen lyser på Naturum Fjärås Bräcka. Fasaden är av grått trä.
Fjärås Bräcka är en mäktig israndsbildning som reser sig 60 meter över havet. Naturum visar utställningar och andra spännande saker.Foto: Hannah Larssom

Öströö Fårfarm i Tvååker

Öströö Fårfarm är omgiven av vacker bokskog med mängder av fina stigar och leder. Förutom massor av får finns här en mysig gårdsbutik med bra mat och fina ulliga produkter. I café Fårhagen får du korgen fylld med smörgåsar, hembakat kaffebröd och ekologiskt kaffe som du kan ta med ut på guidad lammsafari bland skuttande lamm och lurviga kossor.

Två får står på en äng och kollar in i kameran. I bakgrunden åker ett turist-tåg som dras av en traktor.
På Öströö Fårfarm kan du åka på LammsafariFotograf Adde
😐 Vi hittar inte fler artiklar
😖 Något gick fel! Vi kan inte hämta fler artiklar.